Om oss

Källvikens Gård AB bildades 2011. Vi arbetar för att behålla och vårda det öppna skärgårdslandskapet av ängar och åkrar med betande djur. Vi verkar med stor ödmjukhet och respekt för djur och natur och håller mycket hög kvalitet på skötseln genom vårt medlemskap i bland annat Fårhälsovården, Elitlamm och Roslagslamm.

Vi finns på Blidö i Stockholms skärgård och våra får (gotlandsfår) betar huvudsakligen på Blidö men även på andra öar. Varje vår föder våra tackor ungefär 50 nya lamm och vi har sedan starten erbjudit närproducerat kött, skinn och andra produkter av högsta kvalitet.

Gotlandsfåret är ett svenskt lantrasfår, även kallat Pälsfår. Första aveln skedde i början av 1900-talet och därefter har rasen vidareförädlats utan inkorsningar. Det är en ras med många fina kvaliteter och egenskaper. En ras som ger bra slaktlamm, fin ull och som är utmärkta betesdjur.

Får är väldigt snälla och nyfikna så man behöver inte vara rädd för dem när man går igenom hagarna. Men små barn måste hållas under uppsikt och hundar självklart vara kopplade.

Följande personer sitter i styrelsen:
Jon Andersson
Cia Ekberg
Ann-Christin Lindgren
Lars Netterberg
Rebecca Svensson

Följ oss på Facebook: